Sunday, May 16, 2010

MENGHITUNG HARI..

Hahh...letak title je tapi tak post pun ape-ape...inilah manusia kalo dalam keadaan yang tergesa2...heheheh...ape yang dihitung oleh aku...wah ayat skema gilerlah...hooho...aku tengah hitung hari2 yang bersejarah si dia......tanggal 27 mei 2010 adalah ari bersejarah Encik Mohd Farhan bin Mohd Dah sebab pada ari tu si dia berkonvo...ayat apelah aku guna nie...heheeh... Yang aku nie sibuk je nak ikut pula...maklumlah sekali sekala..

Alhamdulliah tamat juga akhirnya kekasih hatiku belajar dan syukur dia konvo nie dengan first degree... Walaupun aku susah nak dapat first degree tapi tak pelah, at least ade juga orang terdekat aku yang merasainya,,,aku ucapkan tahniah buat si dia...

Emmm...nak bagi hadiah ape ye...heheh...jeng,jeng,jeng...rahsialah..Mana boleh gitau...hahahah.. Mana yang mampu jelah yang dapat aku berikan untuk si dia, janji dapat menjadi ari tu adalah sesuatu yang berharga buat si dia,aku dan juga familynya...

Aku doakan semoga dia berjaya dalam hidup yang bakal dia tempuhi...jangan keliru dalam menentukan hala tuju...berfikir sebelum membuat tindakan dan yang penting sebelum buat ape2 tindakan tanyalah pendapat family terlebih dahulu... Jangan lupa cepat2 masuk meminang...heheh gatal pula kau nie...

....GOOD LUCK MY LOVER....

Friday, May 14, 2010

HATI BATU !!!

Susah nak aku ungkapkan perkataan hati batu nie...tapi sememangnya betul dan pernah terjadi pada diri aku dengan berhadapan dengan seorang yang berhati batu.. Dahulu tak pernah pun keadaan timbul konflik antara kami, kami baik-baik saja...tapi sekarang...emmmm...entahlah....

Aku tak tahu nak mulakan di mana... nak akhirkan di mana.... Seperti salah aku, tapi sekiranya salah aku katakanlah...mungkin aku tak sedar atas kesilapan diri sendiri...hanya orang lain yang nampak dan aku terima kalau aku ditegur, dimarah kalau itu semangnya kesalahan aku...tapi...tak dikatakan...dia terus diam membisu...aku cuba tegur si dia, tapi dia macam tak layan aku...macam patung cendana pula aku rasa...huhuhu

Aku sekarang dalam keadaan bingung, macam mana nak selesaikan masalah ini... yelah mana tak nye...ditegur, wat tak tahu je... ditanya macam malas nak jawab je...sape tak terasa... sekali sekala bolelah aku diamkan je..tapi kalau dah lama2 pedih hati nie...

Aku tak nak berulang kisah lalu, biar aku saja yang tahu... tapi kalau terus begini, macam mana????

Aku bingung...!!! Ya Allah bantulah aku mencari jalan keluar dari kepompong masalah ini...Mencari penawar bagi orang seperti ini supaya aku dan si dia kembali mesra seperti biasa... AMIN..

Thursday, May 13, 2010

KISAH AKU DAN SEKOLAH..

Terlebih dahulu ingin ku ucapkan selamat hari guru yang bakal tiba pada hari Isnin ini iaitu 16 Mei..Emmm dah lama tinggal zaman persekolahan...pejam celik hampir 5 tahun juga. Tapi tak pernah ku lupakan zaman waktu persekolahan...Best sangat...hohoho

Waktu zaman sekolah dulu aku nie bukanlah pelajar favourite cikgu,,kira nakal jugalah..heheh..nakal2 pun pegang jawatan sebagai pengawas sekolah tau...nak angkat bakul sendirilah nie..heheh... Aku nie suka sangat masuk pertandingan pidato/debat waktu zaman sekolah menengah..sampailah aku rasalah adelah seorang "cikgu" nie kemungkinan tak suka dekat aku,. Mungkin sebab aku kerap sangat ponteng kelas dia... mane tak ye..alih2 ade pertandingan asyik2 kena time kelas yang dia mengajar pula..heheh..

Cikgu nie pula ajar subjek yang tak berapa den nak gomar pula "Prinsip Akaun"...tapi sekarang nie, hahhh cikgu..anak murid cikgu nie tengah amik ijazah dalam bidang perakaunan pula...hahahah..kelakar pula rasanya...yang tak minat tulah yang aku amik...isyhh..isyhh..

baru sekarang aku sedar kenapa cikgu tu serius sangat dengan aku waktu dulu....dia nak aku tumpukan pada pelajaran supaya jadi manusia yang berguna pada ibu dan ayah... Kini aku hampir menjadi "manusia" yang cikgu maksudkan itu... Ingat tu adik2, belaja betul...Jangan hampakan harapan ibu dan ayah adik2 tau...heheh iklan pula.. Cikgu Mazni, Cikgu Salina, Cikgu Azimah, Ustazah Nadzirah dan semua Cikgu2 SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN TUN SHARIFAH RODZIAH fizah sayang cikgu...Doakan kejayaan Fizah...Walaupun cikgu mungkin tak kenal Fizah...tak pe Fizah kenal cikgu..heheh....

KU SENTIASA KENANG MU DALAM MIMPIKU...chewwahhh...:)


BERANGAN..



sesungguhnya anak pak jais nie memang suka berangan..hehehe

sebelah kiri sebelah kanan....haiii tak de post lain ke..boringlah...

maintain ayu konon...hahahhh...nielah akibat kalo duduk dalam bilik sorang2...emmm

aloooooo....baaaa...

mataku yang sebelah lagi dilindungi...alalalaal,,,


tengok tu berangan sampai dah keluar bulan...isyshhh..isyshhhh...

Tuesday, May 11, 2010

KURUS!!KURUS!! LAGI??

Agak lama rasanya x buka blog nie...yelah sepanjang musim ezam nie, rasanya memeng tak ade masa nak buka facebook nad blog, kalau dapat buka pun sekejap-sekejap saja...maklumlah paper gap sangat dekat juga...lagi bertambah pressure..huhhh...Alhamdulillah semuanya dah habis...kira sedang menghitung hari tunggu result keluar...takut-takut, lagi-lagi paper corporate finance... Takpelah, dah tak boleh patah balik, truskan hidup je...ape yang dapat tu dah dikira takdir dari Allah S.W.T... aku terima dengan seadanya..

Hahh cerita sepanjang cuti semester nie, aku ade satu target..hehehe..nak kuruskan berat badanlah ..ape lagi... Pingin bangat nak capai berat 48kg..huhuhu sekarang berat maintain 53kg..tinggal 5kg lagi nak kena kuruskan... Rutin harian makan biasalah, mestilah kena diet, kalo tak macam mana nak kurus...

Aritu ade waktu tengah cuti examaku ade beli jus mate 5 dengan member, sekarang tengah otw minum jus tu... boleh tahanlah mahalnye...tapi asalkan bole kurus, aku sanggup berkorban. After makan jus tersebut, kena biarkan perut berehat sebentar 2 jam sebelum jamah ape-ape.. and before minum jus tu pun kena biarkan perut kosong selama 2 jam..

Yang paling penting sekali ialah semestinya kena diet...Insyaallah ak akan capai target aku nie sebelum pergi ke satu event tuuuu..heheh.. dulu aku pakai serai wangi sampai bole turun berat badan sampai 9kg.. sekarang tambah jus mate 5 takkan tak bole capai target kut... Semangat nie nak kurus badan...heheh doakan ye...amin...